lauantai 4. tammikuuta 2014

Eväkäs öljyssä

Tämä menee nyt taas vähän siihen kategoriaan, että juttu on tuttua huttua kaikille paitsi minulle. Jostain syystä nimittäin olen aina hukuttanut lohen kermaan, sen kummempia asiaa miettimättä. Isän luona vieraillessani sain kuitenkin eteeni vuoallisen oliiviöljyn kera paistettua kalaa. Kappas!


Lohen pala asetellaan sopivaan astiaan ja päälle ripsitään öljyä sekä mausteita. Kalaa paistetaan uunin grillivastuksen alla 220 asteessa hetkonen, ja sitten vähän pidempi aika noin 200 asteessa. Vatsapuolta paistelin noin 15 ja selkäosaa lähemmäs 25 minuuttia, vähemmänkin olisi kyllä varmaan riittänyt.

Hyvää oli, salaatin kera nautittuna. Jospa tämä nyt jäisi ihan mieleenkin, kun on oikein ylös kirjattu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti